Herhaling 'Fresco's Paradijs': docuserie over voedselproductie

In oktober/november 2013 zond de Humanistische Omroep een documentaire serie met Louise Fresco. Deze zesdelige serie wordt vanaf donderdag 31 juli 2014 opnieuw uitgezonden voorafgegaan door de Socrateslezing van Louise Fresco op donderdag 24 juli 2014.

n de Socrateslezing (17 november 2013, de Rode Hoed, Amsterdam) ging Louise in op de vraag Wat eten we straks en hoe gaan we dat produceren? Een dringende vraag in een vollere wereld met een kwetsbaar milieu.

In zesdelige documentaire 'Fresco's Paradijs' deelt Louise Fresco haar passie voor landbouw en voedsel. De serie van Human (de Humanistische Omroep) is gebaseerd op Fresco's boek 'Hamburgers in het Paradijs'.

Louise Fresco op Human

De Socrateslezing van Louise Fresco wordt uitgezonden op donderdag 24 juli om 14.20 uur op Nederland 2. Vanaf donderdag juli wordt Fresco’s Paradijs' op zes donderdagen achter elkaar uitgezonden om 11.00 uur op Nederland 2.

Fresco’s Paradijs

In de zesdelige serie Fresco's Paradijs trekt Louise Fresco onder het motto ‘eten is weten is geweten’ de wereld over. Ze bezoekt plekken waar op het gebied van landbouw en voedsel hoopvolle ontdekkingen zijn gedaan, kleine stappen worden gezet of grote ontwikkelingen worden voorbereid. Fresco laat zien wat we kunnen leren van de fouten uit het verleden en benadrukt de noodzaak van de wetenschap en de macht van de consument voor de toekomst.

Fresco promoveerde in 1986 cum laude op het gebied van tropische plantenteelt en productiesystemen aan Wageningen University. Van 1990 tot 1997 was zij daar hoogleraar plantaardige productiesystemen met als specialisatie tropische gebieden. In juni 2006 is ze benoemd tot hoogleraar Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1 juli 2014 is Louise Fresco bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.