Thesis subject

Het Nieuwe Telen: project zoekt student!

Alle groene hogescholen, Wageningen University & Research, een groot aantal groene mbo-instellingen én praktijkpartners zijn verenigd in een onderzoeksproject getiteld: Het Nieuwe Telen. In dit project werken we - in opdracht van LNV - op verschillende wijzen aan het stimuleren van 'Het Nieuwe Telen' (HNT) in de glastuinbouw. HNT is een breed spectrum aan teeltechnische maatregelen waarmee telers slimmer en vooral duurzamer kunnen telen.

Belangrijke inzet in het project zijn ‘Learning Communities’: regionale omgevingen waarin studenten, telers en docenten samen leren en innoveren. In het project zijn we op dit moment bezig met het in beeld krijgen / opzetten van regionale learning communities.

Betrokken hogescholen en mbo-instellingen schakelen volop studenten in. De meeste instellingen richten zich op studenten glastuinbouw. Sterke behoefte is er echter ook aan WUR-studenten met een ‘groen hart’ en verstand van leren, innoveren en communicatie. Een aantal interessante vraagstukken die spelen in het project: Wat gaat er in de learning communities goed, wat minder goed? Hoe krijg je telers in een reflectieve modus? Hoe faciliteer je de interactieve processen tussen telers, docenten en studenten? Welke interventies zijn daarbij kansrijk? Hoe effectief waren de learning communities als aanjager voor innovatie? Kortom, de learning communities zijn bijzonder rijke leeromgevingen voor WUR-studenten, er is veel te doen.

Gevraagd:

Gemotiveerde studenten binnen het domein van communicatie, innovatie, onderwijs en leerwetenschappen. Mensen met kennis van (glas)tuinbouw / de agrarische wereld in het algemeen én leren, onderwijs, communicatie, co-creatie, multistakeholderprocessen (oid).

Je gaat in het project en preciezer in de learning communities aan de slag met je BSc thesis.

Opdracht, activiteiten en resultaten zijn in overleg te bepalen. Wat zou je binnen deze leerzame context zelf willen aanpakken? Er is veel mogelijk!

Contact:

Dr.ir. Pieter Seuneke