Studentinformatie

Hoe is studeren bij WUR tijdens een pandemie?

Een studie kiezen is normaal gesproken al ingewikkeld, maar in tijden van Corona is het extra lastig. Niets is zo leuk als tijdens een open dag rondlopen op de plek waar je straks wilt gaan studeren. Dat kan dus niet, maar als er een batterij studenten en docenten virtueel voor je klaarstaan wordt het leed aanmerkelijk verzacht.

Op donderdag 8 april staan de virtuele campuspoorten open tijdens de Online Master Open Dag. Ben je ook benieuwd naar de meest gestelde vragen?

1. Is er nog fysiek onderwijs?

Dit verschilt per studie en is natuurlijk afhankelijk van de coronaregels. Die worden natuurlijk steeds aangepast. Nu mag je voor examens en soms ook voor groepswerk wel naar de campus.

2. Ik woon in het buitenland. Mag ik Nederland nog in om te studeren?

Vooralsnog kan dat gewoon met een studentenvisum. Maar de ook hiervoor geldt dat de situatie onzeker blijft. Tijdens de Online Master Open Dag staan deskundigen voor je klaar om je hier alles over te vertellen.

3. Hoe ervaren studenten het studeren bij WUR tijdens een pandemie?

Ze studeren online, maar mogen af en toe ook naar de campus voor bijvoorbeeld een practicum of overleg met medestudenten.

Hoe leuk is het om bij WUR te studeren tijdens een pandemie? En hoe ziet dat er dan uit? Drie WUR-studenten delen hun ervaringen en vertellen hoe het is om nu student te zijn:

Ben je benieuwd hoe dit is voor de masterprogramma’s? Tijdens de Online Master Open Dag op 8 april kun je alle vragen stellen die je maar wilt. Van studierichting tot wonen in Wageningen. Dit kan in groepsverband of 1 op 1. Tijdens live sessies of in de chat. Meer informatie en aanmelden kan op de pagina van de Open Dag.