Groener Amsterdam draagt bij aan klimaatbestendigheid en leefbaarheid.

Achtergronden bij onze advertenties

Green light district Amsterdam

Groen heeft een aantoonbaar positief effect op de leefbaarheid en klimaatbestendigheid van steden. Zeven Wageningse studenten bedachten creatieve oplossingen om het stadscentrum van Amsterdam groener te maken.

Met het stimuleren van groene daken, beplanting van muren, drijvende tuintjes in de grachten en andere kleine, relatief goedkope ingrepen is een aantrekkelijke groene stedelijke leefomgeving te creëren. En kan van de stad een waar ‘green light district’ worden gemaakt. Onderzoekers zullen de vele ideeën van de studenten verder uitwerken. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.

Over het studentenproject

Klimaatbestendig en welzijnsbevorderend

Niet alleen Amsterdam heeft behoefte een klimaatbestendige stadsinrichting. Overal ter wereld kampen steden met de vraag hoe om te gaan met klimaatverandering, zoals hogere temperaturen en hevigere regenbuien. Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, waar Wageningen UR onderdeel van uitmaakt, zoekt in Amsterdam naar oplossingen voor dergelijke wereldwijde vaagstukken.

Advanced Metropolitan Solutions