Internship

Internship MSD Animal Health

MSD Animal Health is een pharmaceutisch bedrijf dat medicijnen voor dieren ontwikkelt en wereldwijd actief is in 140 landen. Onze klanten weten dat ze bij ons kunnen rekenen op meer dan medicijnen alleen. Zij rekenen op MSD Animal Health voor informatie, technologie In de rundveehouderij helpt MSD bij de bescherming van de internationale volksgezondheid, zorgt voor de voedselveiligheid en verhoogt de eiwitvoorziening. Daarbij heeft de preventie van rundvee ziekten een hoge prioriteit, voorkomen is beter dan genezen.

Dierenartsen in de Rundvee sector willen ook graag hun aandacht verleggen van curatief naar preventieve gezondheidszorg, maar dat is in de praktijk best lastig te realiseren. Zij ondervinden nogal wat barrieres om betaald te worden door veehouders voor preventief gezondheids advies.

Middels onderzoek zouden wij ten eerste graag de barrierres voor preventie van ziekten willen identificeren om vervolgens te kijken hoe we ze kunnen wegnemen. Wat betreft onderzoek methoden denken we aan een conjoint analysis en/of eventueel diepte interviews met ongeveer 10-20 veehouders.

Om dit onderzoek goed te kunnen doen denken hebben we de hulp nodig van een student die dit kan uitvoeren in een afstudeer stage en een daarmee geassocieerde scriptie met een duur van ongeveer 3-6 maanden, afhankelijk van de gekozen onderzoeksmethode.