Use case

Kauwstudie

De afdeling Consumer Research van Wageningen Food & Biobased Research voert van maandag 16 t/m vrijdag 27 november 2020 de Kauwstudie uit. In de Kauwstudie zal worden gekeken naar welk effect kort en lang kauwen van eten heeft op de bloedsuikerspiegel.

Hierbij komen de deelnemers in totaal 8 dagen lunchen op de onderzoeklocatie. Tijdens elke sessie krijgen de deelnemers een lunch bestaande uit rijst of kikkererwten, waarbij zij relatief kort, ofwel relatief lang moeten kauwen. Voorafgaand aan de lunch wordt er een hap gekauwd en uitgespuugd om op een later moment door ons geanalyseerd te worden. Daarnaast wordt 1 keer wat speeksel verzameld. Tijdens de onderzoeksperiode zal de continue bloedsuiker worden gemeten met behulp van een sensor op de bovenarm.

Onze onderzoeken

Mocht u interesse hebben in deelname aan een onderzoek, kijk dan eens op de pagina deelnemers gezocht.

Logo kauwstudie 1.jpg