Eén van de tips om kinderen te meer groenten te laten eten: betrek ze bij de keuze en bereiding van groenten

Achtergronden bij onze advertenties

Kinderen aan de groenten

Kinderen hebben van nature een voorkeur voor zoet, zoals voor sinterklaassnoepgoed. Groente moeten zij leren eten, maar hoe? Dat is wat Wageningse onderzoekers weten:

Betrek kinderen bij het groente kiezen en bereiden,
de ouders kunnen die in leuke vormpjes snijden.
Door het groenteaanbod sterk te variƫren,
leren kinderen nieuwe smaken te waarderen.
Vroeg beginnen en volhouden zijn van groot belang,
daarvan profiteren mensen hun leven lang!
Door kinderen een gezonde start te geven,
draagt Wageningen University & Research bij aan de kwaliteit van leven
.

(Bovenstaande versje stond op zaterdag 6 december op de voorpagina van NRC Handelsblad onder de titel 'Groenten van de Sint'.)

Adviezen voor ouders van jonge kinderen

Voor ouders van jonge kinderen hebben Europese onderzoekers die samenwerken binnen het project HabEat, een boekje 'Vegetables and fruit - Help your child to like them' opgesteld met adviezen om de groente- en fruitconsumptie van kinderen te verhogen.

Groente en fruit - Help uw kind om ze lekker te vinden

Veel kinderen en volwassenen eten niet de hoeveelheid groente en fruit die wordt aanbevolen voor een gezonde leefstijl. Als kinderen op jonge leeftijd leren groenten te waarderen, zijn ze in hun latere leven eerder geneigd een gezond voedingspatroon vast te houden.