Lijbert Brussaard bij VARA’s Vroege Vogels: meer aandacht voor bodembiodiversiteit van belang voor voedselzekerheid in de toekomst

In het kader van de Wageningen Soil Conference die zojuist begonnen is, is Lijbert Brussard afgelopen zondag geïnterviewd door VARA’s Vroege Vogels. Lijbert hield een pleidooi voor een meer verantwoorde omgang met de bodem: “95 procent van ons voedsel wordt geproduceerd op de grond, maar een derde van onze landbouwgronden is gedegradeerd, bijvoorbeeld door erosie door wind en water."

Beluister het fragment:

Vroege Vogels - 23 augustus 2015

Wageningse bodemexpertise

De bodemexpertise in Wageningen is toonaangevend. Of het nu gaat om het beschrijven van de fysieke eigenschappen van de bodem, de relatie tussen de bodem en het klimaat, het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, of om inzicht te krijgen in het bodemleven; ‘Wageningen’ levert de inzichten waar lokale en wereldwijde partijen naar zoeken om de bodem beter te benutten voor huidige en toekomstige generaties. De tweede editie van de Wageningen Soil Conference gaat in op het belang van mondiale vraagstukken. Na het succes van de eerste Wageningen Soil Meeting willen we doorgaan met het aanpakken van deze onderwerpen op een dynamische manier. Door topsprekers, controversiële debatten, inspirerende workshops en masterclasses, maar ook mondelinge en posterpresentaties van de deelnemers.