Luud Gilissen over haver op Horecava

Luud Gilissen over haver op Horecava

‘Haver is Hip’ was het thema van de Bakkerij van de (V)Oorsprong op de Horecava 2016, die medio januari plaatsvond in de RAI in Amsterdam. Onderzoeker Luud Gilissen van Wageningen UR werd geïnterviewd door NH TV en was ook uitgebreid te zien in HORECAVA TV.

Haver houdt niet alleen een goede gezondheid op peil, het kan die zelfs verbeteren: haver werkt cholesterolverlagend, heeft gunstige effecten bij diabetes en obesitas, is glutenvrij, en werkt ontstekingsremmend. Ook als diervoeder heeft Haver diverse pro’s en kan wellicht een goede bijdrage leveren om het gebruik van antibiotica in de veehouderij te verminderen. In het veld is Haver een weinig eisend duurzaam gewas dat goede verdiensten heeft in diverse rotatieteelten.

Op de Horecava kon men terug in de schoolbanken om een speedcollege te volgen van wereldkampioen boulangerie François Brandt met diverse typen haverbrood en gebak, en van haverexpert Luud Gilissen van Wageningen UR.

Bekijk de uitzendingen