Stage

Massaspectrometrie voor de analyse van anabole middelen

Dit project is gericht op de ontwikkeling van geavanceerde methodes voor de analyse van groeibevorderaars bij vee.

Cluster: Groeibevorderaars
Datum: 3-12 maanden

Projectomschrijving

Groeibevorderaars worden gebruikt om de spiermassa van dieren te vergroten, een soort doping voor koeien. Het gebruik van groeibevorderaars is echter verboden binnen Europa. Conventionele gas- of vloeistofchromatografie (GC/LC-technieken) kunnen niet alle nieuwe groeibevorderaars detecteren. Er zijn nieuwe geavanceerde massaspectrometriemethodes nodig om deze nieuwe stoffen te kunnen signaleren. Het doel van dit project is het ontwikkelen van een nieuwe methode op basis van massaspectometrie voor de analyse van groeibevorderaars bij vee.

Tijdens de stageperiode maken studenten gebruik van geavanceerde massaspectrometers in combinatie met nieuwe technieken voor sample clean-up om vraagstukken op het gebied van voedselveiligheid op te lossen.

Wat we vragen

Dit project vraagt om een zeer gemotiveerde en veelzijdige BSc- of MSc-student met een achtergrond in analytische chemie, die creatieve oplossingen kan bedenken voor uitdagende chemische problemen. Afhankelijk van de interesse en het niveau (BSc/MSc) van de kandidaat zal de duur en de taakomschrijving verder worden ingevuld.

Wat we bieden

Je doet ervaring op in een uitstekend analytisch laboratorium, je doet kennis op over massaspectrometrie en leert meer over het gebruik van analytische chemie om vraagstukken op het gebied van voedselveiligheid op te lossen.