Onderwerp scriptie

Master thesis To-Maatje

To-Maatje is een startup die ervoor gaat zorgen dat kinderen gezonder gaan eten. To-Maatje is de gezonde opvolger van de Tamagotchi. To-Maatje probeert door middel van een digitaal vriendje, kinderen meer te weten te laten komen over de effecten van voeding op hun lichaam. Door To-Maatje in te zetten als lesprogramma zorgen we ervoor dat kinderen met regelmaat in aanraking komen met de effecten van voeding. To-Maatje sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen door gebruik te maken van gamificatie en voeding een ontdekkingsreis te laten worden voor het kind.

Wat ga jij doen?

Momenteel zit de applicatie nog in de testfase, waarbij ook jouw onderzoek om de hoek komt kijken. Omdat het effect van de applicatie nog niet gemeten is zijn wij op zoek naar een student die voor ons wil onderzoek wat de effecten van de applicatie zijn op het voedingspatroon, de kennis over voeding en de bewustwording over de effecten van gezonde en ongezonde voeding onder basisschoolkinderen.

Daarnaast proberen wij de applicatie zo nauw mogelijk aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de kinderen, waardoor het voor de kinderen zo leuk mogelijk wordt gemaakt om te leren over voeding. Daarnaast zijn wij benieuwd hoe we ervoor kunnen zorgen dat de kinderen de voeding waarheidsgetrouw en met regelmaat aan hun digitale vriendje geven. Dit onderzoek kan zowel gecombineerd als los van het andere onderzoek(sdeel) worden opgepakt.

Jouw specificaties

• Je bent zelfstandig en pro-actief
  • Je hebt affiniteit met voeding, kinderen en onderzoek
  • Je houdt van aanpakken