Paddenstoelenonderzoek bij Wageningen UR

Meer weten over paddenstoelenonderzoek bij Wageningen University & Research?

Proeflocatie Unifarm heeft een aantal klimaatcellen uitgerust voor de teelt van eetbare paddenstoelen. Hierin doet het team 'Mushroom research' van Wageningen University & Research onderzoek aan zeer uiteenlopende onderwerpen zoals substraat, klimaat, gewasbescherming, veredeling en systeeminnovatie.

Nederland beschikt over een lange geschiedenis in het paddenstoelonderzoek. Wetenschappers van Wageningen University & Research voeren zowel fundamenteel als toegepast onderzoek uit naar eetbare en medicinale paddenstoelen.

Wageningen University & Research is daarom, samen met de universiteiten van Maastricht en Utrecht, gevraagd leiding te geven aan de wetenschappelijke organisatie van de International Mushroom Conference, die eens in de vier jaar, en in 2016 in Amsterdam plaatsvindt.

Heeft u een vraag over paddenstoelenteelt? Neem dan contact op met één van onze experts.

zwammen.jpg