Stage

Methode optimalisatie van tritium (H-3) en C-14 diverse producten

In het monitoringprogramma van voedsel, diervoeders en milieu matrices is het wettelijk vastgelegd dat er binnen het RIKILT onder andere tritium (H-3) en C-14 wordt gemeten in diverse producten.

Tritium en C-14 komen in beperkte mate van nature voor, maar kunnen ook vrijkomen bij een kernongeval. Daarom is het van belang dat wij de achtergrond waarden van deze nucliden weten/onderzoeken van verschillende producten. De analyse van beide nucliden wordt momenteel afzonderlijk van elkaar uitgevoerd en in een beperkte range van matrices.

De onderzoeksopdracht bestaat uit het verder ontwikkelen en optimaliseren van de opwerking van verscheidene monsters van verschillende matrices met behulp van een oxidizer. De analyse wordt uitgevoerd met behulp van een LSC (vloeistof scintillatie teller).

Beschrijving van projectactiviteiten

Dit studentenproject zal bestaan uit de volgende onderdelen:

• Doelstelling en plan van aanpak omschrijven

• Mogelijk bezoek aan andere organisaties die dergelijke metingen al uitvoeren

• Experimentele opzet maken

• Inwerken op analysemethoden

• Monsters selecteren om te analyseren

• Het uitvoeren van analyses

• Data-analyse

• Rapportage

• Presentatie

Wij zijn op zoek naar een student (m/v) die:

• Het leuk vindt om te innoveren, mee werken aan nieuwe technieken

• Kan goed in teamverband werken, maar ook zelfstandig

• Graag zijn/haar kennis wil verbreden op het gebied van radioactiviteit

• Zijn/haar analytische vaardigheden toepassen en uitbreiden op het gebied van monster opwerking ten behoeve van de analyse op de LSC

De looptijd is  ca. januari t/m juni 2017.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vos van Avezathe, Annemieke annemieke.vosvanavezathe@wur.nl