MiDi - een studie naar de maaglediging bij mensen die last van hun buik krijgen na het drinken van koemelk

Use case

​MiDi - een studie naar maaglediging bij mensen die last van hun buik krijgen na het drinken van koemelk

Sommige mensen hebben last van hun buik na het drinken van koemelk zonder intolerant of allergisch voor melk te zijn. De snelheid waarmee voedsel vanuit de maag wordt doorgegeven naar de dunne darm is belangrijk voor een goede vertering. In dit onderzoek bekijken we of de maaglediging verschilt tussen mensen die last van hun buik krijgen na het drinken van koemelk en die mensen die daar geen last van hebben.

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er voor u tegenover?

• Een financiële vergoeding van € 80,-
  • U levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Profiel deelnemers

Wij zoeken gezonde vrouwen die:

• tussen de 18 en 60 jaar oud zijn
  • een BMI hebben tussen de 18.5 en 30 kg/m2 en een redelijk stabiel gewicht
  • niet vaak koemelk drinken en daarna WEL klachten ervaren
  • geen intolerantie of allergie hebben voor melk
  • geen medicatie gebruikt die het maag-darm stelsel beïnvloedt zoals antibiotica (afgelopen maand), laxeermiddelen (wekelijks), probiotica (dagelijks) of maagzuurremmers
  • niet meer dan 4 sigaretten per dag roken en gemiddeld niet meer dan 14 glazen alcohol per week drinken
  • geen energiebeperkt, veganistisch of macrobiotisch dieet volgen
  • geen claustrofobie hebben
  • niet deelnemen aan ander medisch wetenschappelijk onderzoek (afgezien van EetMeetWeet)

Over het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research en zal bestaan uit een screening en een MRI scansessie in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De exacte data en tijdstippen van het onderzoek worden in overleg bepaald.

Voorafgaand aan het onderzoek vindt een vooronderzoek plaats.

Als blijkt dat u mee kunt doen komt u 1 x nuchter naar het Ziekenhuis Gelderse Vallei voor de testsessie. U drinkt een groot glas koemelk en vervolgens word er een MRI scan van uw maag gemaakt (totale duur ruim anderhalf uur)

Meer informatie leest u in de informatiebrochure.

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de MiDi studie en wilt u er meer over weten? Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam: Elise van Eijnatten, via midi.studie@wur.nl of telefonisch op 06-42565543.

Reacties bij voorkeur per e-mail, vermeld wel uw telefoonnummer zodat we u terug kunnen bellen. Meld u aan via onderstaande button en het onderzoeksteam neemt contact met u op.