Alumniverhaal

"Mijn huidige baan is zeer gevarieerd door de verschillende onderdelen binnen mijn functie."

Stichting Woord en Daad is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie waar ik al tijdens mijn bachelor op vrijwillige basis een tijdelijk project heb uitgevoerd. Later kon ik, tijdesn mijn masteropleiding, bij dezelfde organisatie stage lopen en daarna mocht ik een collega vervangen die met verlof was. Uiteindelijk heb ik een fulltime functie gekregen, terwijl ik mijn afstudeeronderzoek nog aan het afronden was.

De studie is zeer relevant in het werkveld.

Mijn huidige functie bestaat uit twee onderdelen: Politiek Adviseur en Coördinator Beleidsbeïnvloeding. Als politiek adviseur volg ik het Nederlandse en Europese ontwikkelingsbeleid op de voet en waar nodig beïnvloed ik dit beleid via contacten met politici, ambtenaren en allerlei organisaties. Als Coördinator Beleidsbeïnvloeding geef ik strategische ondersteuning aan partnerorganisaties in Oost- en Zuid Afrika en Latijns Amerika, in het opzetten en implementeren van succesvolle lobby en advocacy trajecten.

Ik ben ervan overtuigd dat de master mij heeft geholpen te begrijpen wat veranderprocessen doen in de perceptie van mensen en hoe je ruimte creëert voor verandering. De studie is in feite een grondige duik in allerlei (theoretische) aspecten van communicatie, waarbij continu de link wordt gelegd naar concrete situaties van innovatie, conflict, overtuiging en verandering. Erg boeiend, en bovendien relevant gebleken voor het werkveld.