Use case

MyDi studie

De afdeling Consumer Research van Wageningen Food & Biobased Research voert vanaf dinsdag 13 april t/m donderdag 20 mei de MyDi studie uit. In deze studie willen we de mate van verteerbaarheid van Feromotein, een nieuw soort mycoproteïne, bepalen. Daarnaast willen we achterhalen wat het effect is van Fermotein op het insulinegehalte en het glucosegehalte in het bloed.

Mycoproteïne is een eiwitbron die veel eiwitten bevat, rijk is aan vezels, laag is in verzadigd vet en geen cholesterol bevat. Om mycoproteïne te maken, wordt een natuurlijke, voedzame schimmel gebruikt. Deze schimmel wordt gefermenteerd en hieruit wordt mycoproteïne gemaakt. Het is een duurzame eiwitbron die geschikt is om in vleesvervangers te gebruiken.

Het onderzoek duurt in totaal 5 weken en in deze periode komen 12 deelnemers 4 keer naar de onderzoekslocatie voor een testdag. Tijdens deze testdag krijgen de deelnemers een eiwitproduct in de vorm van een pap aangeboden. Na het eten van het eiwitproduct, wordt er op verschillende tijdspunten bloed bij de deelnemers afgenomen via een infuus.