Syrische vluchtelingen planten boompjes in een vluchtelingenkamp. Foto: Robert Kruijt

NOS op 3 over tuintjes in vluchtelingenkamp

Tuintjes aanleggen in een enorm vluchtelingenkamp in Jordanië. NOS op 3 maakte een nieuwsitem over dit project van de Wageningse student Landschapsarchitectuur Robert Kruijt. De boompjes maken het leven iets aangenamer van de honderduizend Syrische vluchtelingen die in het kamp middenin de woestijn terechtgekomen zijn.

"Er kan een soort van groene oase gecreƫerd worden in de woestijn", zegt Robert Kruijt tegen NOS op 3. En als de vluchtelingen over enkele jaren weer weg zijn, blijft er hopelijk een bos achter. Kruijt: "Wie weet kan op lange termijn deze groene toepassing een cadeautje zijn voor Jordaniƫ."

Inspiratie voor de NOS om dit item te maken was het artikel Tuintjes voor vluchtelingen: Tactiek van de vruchtbare aarde in Resource, magazine voor medewerkers en studenten van Wageningen UR.