Samen werken aan een robuuste multifunctionele landbouw

12 januari 2012

In februari 2012 start de ondersteuning van netwerken gericht op Multifunctioneel Ondernemerschap. Gedurende een jaar werken ondernemers samen aan vraagstukken die relevant zijn voor het eigen bedrijf en de sector. In totaal worden in twee jaar twintig ondernemersnetwerken met circa twintig deelnemers begeleid. De resultaten van deze netwerken dragen bij aan een krachtige koers voor verdere professionalisering van de hele multifunctionele landbouw.

Het project “Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap” richt zich op ondernemers met minimaal twee jaar ervaring, die zich verder willen ontwikkelen en professionaliseren. Alle multifunctionele sectoren komen aan bod: van zorglandbouw, plattelandstoerisme, agrarisch natuurbeheer, boerderijeducatie en agrarische kinderopvang tot boerderijwinkels/ afzet streekproducten. In een netwerk werken circa 20 ondernemers aan een gezamenlijk doel. Tijdens 6 tot 8 netwerkbijeenkomsten delen zij kennis met elkaar en worden experts uit de sector ingeschakeld. De deelnemers vervullen een actieve rol bij het verspreiden van de opgedane kennis buiten het netwerk, zodat collega ondernemers dezelfde professionaliseringslag kunnen maken.

Aanmelden tot 2 februari 2012

Van deelnemers wordt verwacht dat zij zich, uiterlijk 2 februari 2012, inschrijven met een groep van meerdere ondernemers. De branche- en belangenorganisaties in de multifunctionele landbouw nemen hierbij een coördinerende rol. Meer informatie en het aanmeldformulier staan op www.multifunctionelelandbouw.nl/ondernemersnetwerken.

Mariska van Koulil is het aanspreekpunt voor informatie over deelname, zij is te bereiken op telefoonnummer: 073 - 2173165.

Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap is een communicatieproject in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. De uitvoering is in handen van Arvalis, Projecten LTO Noord, ZLTO en Wageningen UR in samenwerking met andere partijen voor specifieke kennis en expertise.