News about protein
-
29 september 2022
GIANT LEAPS versnelt de transitie naar alternatieve voedingseiwitten
- Wageningen University & Research werkt mee aan GIANT LEAPS, een nieuwe Horizon-onderzoeks- en innovatieactie. Dit door de EU gefinancierde project... -
29 september 2022
De eiwittransitie in de praktijk: 4 routes voor de publieke sector
- Hoe kunnen belemmeringen voor de eiwittransitie worden opgelost? Een belangrijke vraag voor zowel de publieke als de private sector. Daarom zoomt een... -
14 september 2022
Rival Foods zet de volgende stap in de ontwikkeling van plantaardige voedingsproducten
- Rival Foods is een technologie-spin-off van Wageningen University & Research, gericht op het ontwikkelen van aantrekkelijke, smakelijke... -
21 juni 2022
Wanneer gaan we nieuwe eiwitten omarmen?
- De eiwittransitie komt langzaam op gang, maar zit nog lang niet bij iedereen tussen de oren. Hoe maken we de overstap van dierlijke naar plantaardige... -
20 juni 2022
Improving the sensory quality of plant-based meat alternatives
- Although the flavour and mouth-feel of meat analogues is improving rapidly, many consumers still report they can’t compete with meat. Scientists... -
9 juni 2022
Kinderen leren over het belang van alternatieve eiwitten tijdens het Junior Science Lab
- Tijdens het Junior Science Lab 'Avontuurlijke eiwitten' leerden kinderen uit groep 6 en 7 niet alleen waarom alternatieve eiwitten belangrijk zijn... -
25 mei 2022
Hoogwaardig Rubisco-eiwit winnen uit tomatenblad: onderzoekers WUR laten zien dat het kan
- Wageningse onderzoekers zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom... -
4 april 2022
WUR G.O.: op ontdekkingstocht naar het voedselsysteem van de toekomst
- Hebben we genoeg eiwitten om in 2050 de groeiende wereldbevolking te voeden? En wat ligt er dan op ons bord? Om bezoekers van de Wageningen Campus een... -
9 februari 2022
3D-geprinte proteïnepasta bootst dierlijk vet na in vegaburgers
- In de zoektocht naar de perfecte plantaardige burger of steak speelt vet een grote rol. Het dierlijke vet in vlees bevat een zekere romigheid en... -
19 januari 2022
Microbiologen bouwen bacterie die CO2 omzet in voedsel
- Wordt jouw hamburger of eiwitshake straks gemaakt uit CO2? Wel als het aan microbioloog Nico Claassens ligt. Zijn groep bouwt aan bacteriën die...