Thesis subject

Onderwijs op de boerderij voor leerlingen die (tijdelijk) uitvallen

Thesis/Internship

Bij een aantal boerderijen wordt de ontwikkeling van de leerlingen en de uitstroom goed gemonitord. Deze zorgboeren willen graag weten hoe het met de leerlingen gaat nadat zij zijn gestopt bij de boerderij en weer naar school gaan. Waar zij benieuwd naar zijn is: hoe de leerlingen en de ouders de boerderij periode hebben ervaren, wat deze periode voor hen heeft betekend, wat ze hebben geleerd, hoe het nu met de leerlingen gaat en hoe het met hen zou zijn vergaan als de boerderij er niet was geweest.

Het plan is een aantal leerlingen en hun ouders te benaderen en hen te interviewen en een vragenlijst af te nemen. Meer inzicht in de effecten van onderwijs op de boerderij voor leerlingen die in het onderwijs uitvallen is belangrijk om deze nieuwe sector verder te kunnen ontwikkelen.

Geinteresseerd? Neemt contact op met Lenneke Vaandrager (lenneke.vaandrager@wur.nl) en Jan Hassink (jan.hassink@wur.nl), van Wageningen Plant Research (met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC).

Duur: 6 maanden
Taal: Nederlands