Onderwerp scriptie

Ontwikkeling van zorginnovaties: De brug slaan tussen onderzoek en praktijk

Stage / Thesis

Binnen deze stage doe je wetenschappelijk onderzoek naar innovatie in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Vraagstukken komen op alle niveaus binnen: van ziekenhuizen, gemeenten en zorgcoöperaties tot ambitieuze zelfstandig ondernemers. Daarbij zijn de thema’s waar jij aan gaat werken zeer divers: van procesvernieuwing en het ontwikkelen van e-health tot het op de kaart zetten van de impact van hoogbegaafdheid op de individuele gezondheid.

Een belangrijk onderdeel is het uitvoeren van omgevingsanalyses: hoe verhoudt de klant zich tot concurrenten en ontwikkelingen in het werkveld? Binnen welke wet- en regelgeving moet de klant zich bewegen? Daarbij leer je hoe projecten gefinancierd kunnen worden, bijvoorbeeld met subsidies. Je leert hoe je projecten ontwikkeld, uitvoert en afrond.

Binnen deze stage leer je hoe je jouw onderzoeksresultaten vertaald naar een advies waar de klant duurzaam mee aan de slag kan. Je voert zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek uit. In overleg is het mogelijk om jouw onderzoeken door te ontwikkelen naar een thesis. Wij verwachten dat je zelfstandig kunt werken en dat je de onderzoeksresultaten kunt verwerken tot goed leesbare stukken.

Geinteresseerd of wil je meer weten? Neem contact op met Milou van Belzen (info@caseelements.nl) en Arend Roos (www.arendroos.nl) (met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC).

Duur: 4 - 6 maanden
Taal: Nederlands

Start Datum: Januari 2021

Kijk voor meer informatie op Case Elements en Digital Health Lab. En lees hier meer informatie over een actueel project over Zorgcooperatie en Hoogbegaafd.