Oproep

PACO: Informatie over de studie

Vindt u het interessant om aan de slag te gaan met uw voedingsgedrag? En om bij te dragen aan de ontwikkeling van de nieuwste technologie voor ouderen? Dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen aan ons onderzoek!

Wageningen Universiteit en het Nationaal Ouderenfonds vinden het belangrijk dat alle ouderen mee kunnen doen in de maatschappij op een manier die zij zelf prettig vinden en die bij hen past. Samen met een groep enthousiaste ouderen zijn we daarom al ruim twee jaar bezig met het onderzoeksproject PACO. Binnen dit project hebben we een applicatie (‘app’) ontwikkeld. We zouden graag onderzoeken hoe de app wordt gebruikt, wat de ervaring is van ouderen en wat het betekent voor hun gezondheid.​

Over PACO 

​PACO is een app met twee virtuele coaches, waarmee u in dialoog kunt over uw voedingsgedrag en sociale activiteiten. Hiernaast ziet u een afbeelding van de coaches. Er wordt u niks opgelegd, ook bepaalt u zelf hoe vaak u met de coach in dialoog gaat. De coaches kunnen u inzage geven in uw eetpatroon, helpen bij het stellen van persoonlijke doelen, geven u recepten en stimuleren sociale activiteiten​.

Werkwijze 

Als u meedoet aan dit wetenschappelijke onderzoek, vragen we u om gedurende 8 weken de app te gebruiken. Heeft u geen tablet of computer, dan kunt u van ons een tablet lenen. U hoeft geen expert te zijn, maar het is wel fijn als u een beetje met een tablet of computer overweg kunt. Tijdens het onderzoek vragen wij u drie digitale vragenlijst in te vullen. Het invullen duurt tussen de 10 tot 30 minuten per vragenlijst. De helft van de deelnemers vragen wij een extra vragenlijst in te vullen vier weken voor het gebruik van de app. Indien u hier interesse heeft, zouden wij u na afloop van de studie telefonisch (of bij u thuis) nog graag een aantal vragen stellen over uw ervaring. Tussendoor zijn wij altijd bereikbaar voor vragen.

logo's voor PACO.png