Oproep

PERSON - effect van gepersonaliseerde voeding op de bloedsuikerspiegel

Voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om onze gezondheid. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat ieder lichaam anders reageert op voeding. Neem deel aan de PERSON-studie en help Wageningse onderzoekers inzicht te krijgen in de regulering van de bloedsuikerspiegel en de invloed van voeding, leefstijl, darmflora en de stofwisseling daarop. Met die gegevens werken we aan een voedingsadvies op maat om uiteindelijk chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte te voorkomen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

(Tijdelijke) wijzigingen in verband met de coronamaatregelen

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en volgen door de universiteit opgezette protocollen met voorzorgsmaatregelen en voorschriften om een veilige uitvoering van het onderzoek te waarborgen. De tussentijdse wekelijkse bezoeken (week 1 t/m 11, zie p. 4 van de informatiebrochure) aan de universiteit tijdens het hoofdonderzoek vervangen we door (video)bellen met de diëtiste en een koerier brengt de voedingsproducten thuis. Dit betekent dat u tijdens het hoofdonderzoek alleen fysiek op de universiteit aanwezig bent tijdens de meetochtenden in de testweken in week 0 en 12 (zie p. 4).

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er voor u tegenover?

  • een financiële vergoeding van € 600,-
  • een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer (max. 30 km enkele reis)

Profiel deelnemers

Wij zoeken 120 gezonde mannen en vrouwen die

  • tussen de 40 en 69 jaar oud zijn
  • een BMI tussen de 25 en 40 (kg/m2) hebt (BMI check)
  • een redelijk stabiel gewicht hebben
  • niet roken en gemiddeld niet meer dan 14 glazen alcohol per week drinken
  • geen bloed doneren voor en tijdens het onderzoek
  • niet meer dan 4 uur per week intensief sporten
  • niet deelnemen aan ander medisch wetenschappelijk onderzoek (afgezien van EetMeetWeet)
  • niet in een risicogroep voor COVID-19 vallen volgens het RIVM

Over het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats bij Wageningen University & Research gedurende verschillende perioden in 2021.

Voorafgaand aan het onderzoek vindt een vooronderzoek plaats. Bij deelname aan het onderzoek eet u 12 weken lang volgens een bepaald voedingspatroon onder begeleiding van een diëtist. Het is de bedoeling dat u op gewicht blijft, en dat u dus niet afvalt of aankomt. Vóór en aan het eind van deze 12 weken vindt een testweek plaats waarin u 4x langskomt voor een meetochtend.

Na afronding van het onderzoek bieden wij de mogelijkheid om een individueel voedingsadvies en receptenboekje te ontvangen via een voedingsconsult met de diëtiste, zodat u verantwoord gewicht kunt verliezen als u dat wilt.

Meer informatie leest u in de informatiebrochure.

Informatiebrochure PERSON studie

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!


Meld u aan via onderstaande button en het onderzoeksteam neemt contact met u op.