PERSON - effect van gepersonaliseerde voeding op de bloedsuikerspiegel

Use case

PERSON - effect van gepersonaliseerde voeding op de bloedsuikerspiegel

Voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om onze gezondheid. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat ieder lichaam anders reageert op voeding. Neem deel aan de PERSON-studie en help Wageningse onderzoekers inzicht te krijgen in de regulering van de bloedsuikerspiegel en de invloed van voeding, leefstijl, darmflora en de stofwisseling daarop. Met die gegevens werken we aan een voedingsadvies op maat om uiteindelijk chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte te voorkomen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er voor u tegenover?

• een financiële vergoeding van € 600,-
  • een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer (max. 30 km enkele reis)

Profiel deelnemers

Wij zoeken 120 gezonde mannen en vrouwen die

• tussen de 40 en 75 jaar oud zijn
  • een BMI tussen de 25 en 40 (kg/m2) hebt (BMI check)
  • een redelijk stabiel gewicht hebben
  • niet roken en gemiddeld niet meer dan 14 glazen alcohol per week drinken
  • geen bloed doneren voor en tijdens het onderzoek
  • niet meer dan 4 uur per week intensief sporten
  • niet deelnemen aan ander medisch wetenschappelijk onderzoek (afgezien van EetMeetWeet)

Over het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats bij Wageningen University & Research gedurende verschillende periodes in 2019 en 2020. Als u meedoet, mag u aangeven naar welke van deze periodes uw voorkeur uitgaat.

Voorafgaand aan het onderzoek vindt een vooronderzoek plaats. Bij deelname aan het onderzoek eet u 12 weken lang volgens een bepaald voedingspatroon onder begeleiding van een diëtist. Het is de bedoeling dat u op gewicht blijft, en dat u dus niet afvalt of aankomt. Vóór en aan het eind van deze 12 weken vindt een testweek plaats waarin u 4x langskomt voor een meetochtend.

Na afronding van het onderzoek bieden wij de mogelijkheid om een individueel voedingsadvies en receptenboekje te ontvangen via een voedingsconsult met de diëtiste, zodat u verantwoord gewicht kunt verliezen als u dat wilt.

Meer informatie leest u in de informatiebrochure.

Informatiebrochure PERSON studie

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!

Meld u aan via onderstaande button en het onderzoeksteam neemt contact met u op.