Onderwerp scriptie

Project Voedselinnovaties

Wageningen Economic Research heeft een overzicht gemaakt van meer dan 200 voedselinnovatie initiatieven in Nederland. Er zijn immers honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, individualisering, eerlijke handel, exclusiviteit en terug naar de natuur, die vertaald kunnen worden naar innovaties in de wereld van voedsel.

Als student krijg je de kans om het overzicht aan te vullen en een verdiepende analyse uit te voeren op de huidige database. Een mooie kans om de wereld van voedselinnovaties te leren kennen, samen te werken met ervaren onderzoekers en je eigen onderzoekservaring op te bouwen.

Je kunt meteen aan de slag of later in 2017 beginnen als dit beter past in je studie.