RTL Editie NL: Laurent Frantz van Fokkerij en Genetica over de relatie tussen de huidige mens en de Neanderthaler

Onderzoek van de Wageningen University laat zien dat mensen inderdaad deels van Neanderthalers afstammen.

Laurent Frantz, evolutiebioloog van de universiteit: "Sommigen denken dat de oermens andere mensachtigen vermoordde. Maar uit dit onderzoek blijkt dat Neanderthalers seks hebben gehad met homo sapiƫns en dat Neanderthalers dus zijn opgenomen in menselijke populaties."

Laurent Frantz heeft met een Britse collega een statistisch onderzoek gedaan dat eerder is toegepast op het genoom van het varken. Die methode blijkt ook op te gaan om de genetische overeenkomst en relatie tussen de huidige mens en de Neanderthaler bloot te leggen. In de video vertelt hij meer hierover.