Radio 1 doet hele ochtend live verslag vanaf Wageningen Campus

Radio 1: Studenten kiezen massaal voor Wageningen University

Een verdubbeling van de studentenaantallen in zeven jaar tijd was aanleiding voor NOS Radio 1 verslaggever Maino Remmers om op 11 september 2014 live verslag te komen doen vanaf Wageningen Campus. Luister de fragmenten terug.

De financiering vanuit de overheid neemt in niet in gelijke mate toe met de kosten die Wageningen University maakt om de groeiende studentenaantallen op te leiden. Nu lijdt de onderwijskwaliteit daar nog niet onder, benadrukte woordvoerder Simon Vink, maar het ziet ernaar uit dat er de komende jaren nog twee- of drieduizend studenten bijkomen en dan dreigt wel een geldtekort.

Tijs Breukink, lid van de raad van bestuur, benadrukte dat geldtekort niet alleen vervelend is voor de universiteit, maar dat de samenleving dit ook niet zou moeten willen. Voor de economie - waar de agrifoodsector een groot deel van uitmaakt - is het goed opgeleid personeel namelijk enorm belangrijk.

Maino Remmers deed tijdens de uitzending meerdere keren live verslag vanuit Wageningen.

Open hier de link om  de hele uitzending terug te luisteren en:

• spoel door naar 0.12 tot 0.16 en o.50 tot 0.53 voor verslag vanuit een stal met melkkoeien.
  • spoel door naar 1.17 tot 1.22 voor het interview met Tijs Breukink.
  • spoel door naar 2.17 tot 2.22 voor interviews met enkele studenten.
  • spoel door naar 2.52 tot 2.57 voor verslag vanuit de collegezaal.