Radio 1 Vandaag: Marcel Dicke over 'Insecten voor kat en hond'

In een interview met Marcel Dicke besteedde Radio Een Vandaag aandacht aan insecten als veevoer. De Wageningse entomoloog organiseert hierover op 18 februari een aflevering van de lezingenserie Insecten en Maatschappij, getiteld: Insecten op het menu van mens en dier.

Marcel Dicke van het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen University & Research maakt zich al jaren sterk voor het eten van insecten door de bevolking van West-Europa en de Verenigde Staten. Insecten als voer voor je kat of hond. Maar ook als duurzaam alternatief voor visvoer. Dat is de volgende stap in het verkleinen van de ecologische voetafdruk voor de productie van ons voedsel.

Luister naar

Insecten en Maatschappij

Van 7 januari t/m 11 maart 2015 wordt de lezingenserie Insecten en Maatschappij georganiseerd in Wageningen.

Deze lezingenserie biedt een brede blik op de rol van insecten in de maatschappij met lezingen door specialisten op het grensvlak van voeding, geneeskunde, cultuur, techniek, landbouw en entomologie. Er is veel te genieten van insecten, als we er maar oog voor hebben. Insecten kunnen dodelijke ziekten overbrengen, maar ook helpen bij het oplossen van moorden. Insecten leveren inspiratie aan kunstenaars en filmmakers, maar ook aan de ontwerpers van herentoiletten. In Insecten en Maatschappij komen al deze onderwerpen aan bod. Klik hier voor het programma.

Het programma van Insecten en Maatschappij 2015:

  • 18 februari 2015: Insecten op het menu van mens en dier
  • 25 februari 2015: Insecten in je bed en tuin
  • 4 maart 2015: Bugs, Bach en Beatles
  • 11 maart 2015: Insecten en gezondheid