Marten Scheffer

Radio 5: Marten Scheffer over groei en kantelpunten in "De Malthusiaanse catastrofe"

In het radioprogramma "De kennis van nu" spraken Marten Scheffer van Wageningen University en Wybren Verstegen van de Vrije Universiteit over groei en de visie van Malthus daarop.

Beluister de uitzending:

In de serie "Op de schouders van reuzen" de aflevering over de "De Malthusiaanse catastrofe". Als we ongebreideld blijven groeien, gaan we er aan. Dat beredeneerde Malthus en na hem stak het Malthusiaanse denken steeds weer de kop op. Krijgen de pessimisten uiteindelijk toch gelijk? Wybren Verstegen, Universitair Docent Economische en Sociale Geschiedenis aan de Vrije Universiteit, en Marten Scheffer, hoogleraar Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer aan de Wageningen University praten erover in de uitzending van 11 augustus 2014.