Radio en tv vragen Esther Veen naar onderzoek stadslandbouw

Esther was te horen op verschillende radiozenders en te zien bij TV Gelderland. Op de dag dat zij haar proefschrift verdedigt besteedde Omroep Gelderland aandacht aan het onderzoek van Esther Veen naar stadslandbouw. De dag na haar promotie was zij te gast in de studio van Radio 1.

Stadslandbouw wordt vaak ingezet als een middel om de sociale cohesie in de buurt te vergroten, maar volgens Esther Veen leidt dit lang niet altijd tot betere relaties tussen buurtbewoners schrijft ze in haar proefschrift.

De Wageningse promovenda Esther Veen observeerde voor haar promotieonderzoek verschillende moestuinen waarin mensen uit één buurt bij elkaar komen. In deze buurtmoestuinen zag ze dat niet iedereen meedoet en dat er in de tuin groepen ontstaan. “Vaak wordt aangenomen dat een buurtmoestuin veel oplevert voor de buurt. Maar ook deze tuinen maken deel uit van ‘de echte wereld’ waar problemen spelen.

Veen deed onderzoek in zeven tuinen (in Almere (twee tuinen), Amsterdam, Assen, Leeuwarden, Rotterdam en Zutphen) via interviews en enquêtes.

Uitzendingen terugluisteren

Uitzending Omroep Gelderland 15 juni 2015

Uitzending Radio 1 16 juni 2015

Lees het persbericht