Reukonderzoek

Reuk- en smaakonderzoek bij Studio MAX Live

In Studio MAX Live, op 24 april, vertelde de Wageningse voedingsonderzoeker Sanne Boesveldt over de reuk- en smaakkliniek die Wageningen UR en Ziekenhuis Gelderse Vallei eind 2014 openen. In de kliniek kunnen patiënten terecht die last hebben van verminderd smaak- en reukvermogen.

“We willen patiënten beter kunnen diagnosticeren: is de aandoening permanent of kan de situatie met een behandeling nog verbeterd worden”, zei Boesveldt in het lunchprogramma op Nederland 1.

Wetenschapsavond over reuk en smaak

‘Reuk en Smaak’ was tevens het thema van de wetenschapsavond Food for Thought, op 23 april 2014 georganiseerd door de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Presentaties waren er van Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag aan Wageningen University, Ellen Kramer, laboratoriumarts bij Isala klinieken in Zwolle en mede-initiatiefnemer van het project ‘Beleef je Smaak’, en Mieke Wakker-Nieuwenhuizen, die vertelde welke rol anosmie (het niet of beperkt kunnen ruiken) speelt in haar leven.