Product of dienst

Scientific Writing

Hebt u moeite met het schrijven van goed gestructureerde zinnen en alinea’s? Krijgt u maar geen goed lopende tekst, zelfs niet na talloze verbeteringen? Vraagt u zich af waarom uw tekst zo moeilijk leesbaar is?

In deze praktische cursus leert u hoe u deze problemen kunt oplossen en hoe u een heldere en goed gestructureerde wetenschappelijke tekst schrijft. De cursus omvat hoorcolleges, klassikale oefeningen en discussies, en uitvoerige feedback op uw teksten.

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Wageningen Graduate schools (WGS).

Doelgroep

Promovendi en auteurs met weinig schrijfervaring die bezig zijn met het schrijven van een artikel of dissertatie (of daar binnenkort aan gaan beginnen)

Doelstellingen van de cursus

• de cursist leert duidelijke, goed samenhangende teksten te schrijven
  • de cursist verkrijgt meer kennis over zinsopbouw en alinea-indeling
  • de cursist leert stijlfouten herkennen en verbeteren
  • de cursist leert gedachten bondig en pakkend te formuleren
  • de cursist verkrijgt meer inzicht in grammatica en interpunctie
  • de cursist leert eigen teksten zelfstandig te redigeren

Cursusduur en studiepunten

• 6 lessen van 2 uur
  • 36 uur zelfstudie
  • 1,8 ECTS

Data en tijden

De cursus wordt negen keer per jaar aangeboden. Kijk hieronder voor het actuele rooster.

Rooster PhD cursussen

Cursusmateriaal

• Reader Scientific Writing
  • Michael Alley, The Craft of Scientific Writing, ISBN 9780387947662

De cursisten ontvangen het cursusmateriaal bij aanvang van de eerste les. De kosten van het cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Certificaat

De cursisten dienen 5 van de 6 lessen te hebben bijgewoond en moeten alle opdrachten op tijd hebben ingeleverd om het certificaat van de cursus te verkrijgen.

Cursusprijs

Gereduceerde prijs* € 275,-
Interne prijs** € 550,-
Externe prijs € 760,-
  • Inclusief cursusmateriaal
  • Exclusief koffie, thee en lunch
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

*Wanneer heb je recht op de gereduceerde prijs?

• Promovendi van Wageningen University & Research met een goedgekeurd Training and Supervision Plan (TSP) die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University (EPS, PE&RC, VLAG, WASS, WIAS, WIMEK).
  • Postdocs van Wageningen University & Research die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University.

**Wanneer heb je recht op de interne prijs?

• Andere promovendi / postdocs en medewerkers van Wageningen University & Research.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze cursus dient u een score te behalen van minimaal 70 op de Oxford Online Placement Test (klik hier om een afspraak te maken) of een vergelijkbare score op een andere internationale toets:

• Minimaal 6.5 op het IELTS-examen

• Minimaal grade A op het FCE-examen (Cambridge)

• Minimaal grade C op het CAE-examen (Cambridge)

• Minimaal 87 op het TOEFL-examen (internet-based)

Een diploma van een Engelstalige Master aan een Nederlandse universiteit wordt ook geaccepteerd.

Opzegtermijn

Je kunt je zonder bijkomende kosten afmelden voor de cursus tot vier weken voor aanvang van de cursus. Hierna zal de interne prijs afgeschreven worden, tenzij je:

• iemand kunt vinden die je plaats wil innemen in de cursus. Geef in dat geval naam en contactinformatie van deze persoon door aan de cursuscoördinator. In dit geval bedragen de kosten voor opzegging € 50.

• een geldige reden hebt om je  af te melden voor de cursus (ziekte of een sterfgeval van een familielid van 1e of 2e graad). Dit geldt alleen voor promovendi en postdocs van Wageningen University & Research. In dit geval zal de gereduceerde prijs in rekening gebracht worden en verwachten we een e-mail van je supervisor/PI met de reden van afmelding.