Sens - een onderzoek naar de verschillen in sensorische ervaring van consumenten die verschillen in geslacht en etniciteit

Use case

Tijdens het eten van voedselproducten, wordt het voedsel gekauwd en gemengd met speeksel zodat het product gemakkelijk doorgeslikt kan worden. Tijdens dit proces worden de smaak, geur en textuur van het voedsel waargenomen en deze zijn belangrijk bij de eetbeleving.

De sensorische ervaring van voedselproducten kan verschillen voor consumenten die verschillen in geslacht en etniciteit en kan hierdoor een invloed hebben op de totale ervaring van het product. De verschillen in sensorische ervaring van producten zou kunnen ontstaan door fysiologische eigenschappen van de consument. Daarom is het interessant om de link tussen de fysiologie en de sensorische ervaring te onderzoeken.

Door middel van de Sens studie willen we een duidelijker beeld krijgen van de verschillen in sensorische ervaring van consumenten die verschillen in geslacht en etniciteit.

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er voor u tegenover?

• Een financiële vergoeding van €40,- in VVV-bonnen;

Profiel deelnemers

• Een BMI hebt tussen de 18.5 en 25 en een stabiel gewicht hebt (BMI check);
    • Een goede algemene gezondheid hebt (dit wordt nagegaan door een vragenlijst);
    • Geen medewerker bent van de afdeling Humane Voeding;
    • Geen thesis of stage doet bij de leerstoelgroep Sensoriek en Eetgedrag;
    • Niet tegelijkertijd deelneemt aan een ander wetenschappelijk onderzoek (met uitzondering van EetMeetWeet);
    • In één van onderstaande groepen valt, u:
      • bent geboren in China, hebt de Chinese nationaliteit en Aziatische etniciteit, en u woont minder dan 1 jaar buiten China en u bent tussen de 18 en 30 jaar oud (geboren tussen 01-01-1989 en 01-09-2000) en u hebt geen tandimplantaten en u mist geen tanden (verstandskiezen en niet-verwijderbare implantaten, kronen en bruggen zijn toegestaan);
      • bent geboren in Nederland, hebt de Nederlandse nationaliteit en Kaukasische etniciteit en u bent tussen de 18 en 30 jaar oud (geboren tussen 01-01-1989 en 01-09-2000) en u hebt geen tandimplantaten en u mist geen tanden (verstandskiezen en niet-verwijderbare implantaten, kronen en bruggen zijn toegestaan);

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de Sens studie en wilt u er meer over weten? Lees dan onze informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Wilt u zich aanmelden voor de Sens studie, of hebt u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam (vermeld a.u.b. voor welke groep u interesse heeft).