Snijpracticum

Wat zie je als je naar een koe in de wei kijkt? Vacht en huid met bijvoorbeeld een mooie bonte tekening. Maar onder die buitenkant gaat nog zoveel meer schuil: spieren, pezen, botten en organen. Universitair docent Arie Terlouw neemt uw leerlingen mee in de wereld van de anatomie van het zoogdier met in het bijzonder dat van het rund in dit snijpracticum.

09:30 Ontvangst met thee/koffie
10:00 1e practicumronde: Anatomie van het zoogdier (voornamelijk organen van de buikholte)
12:00 Lunch
13:00 2e practicumronde: “het mergpijpje"(beenstuk van een rund: kraakbeen, been en gewrichten)
14:30 Afronding/evaluatie met een drankje

Ook meedoen met uw klas?

Het snijpracticum is geschikt voor 5 en 6 vwo en wordt op Wageningen Campus gegeven. Datum in overleg. Wilt u met uw klas deelnemen aan een practicum, neem dan contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie.