Product of dienst

Social Dutch I

Bent u een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou u graag Nederlands willen leren spreken met uw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met uw buren? Dan zijn onze Social Dutch-cursussen echt iets voor u.

Doelgroep

De cursus is voor iedereen die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands heeft en Nederlands wil leren voor sociale doeleinden.

• Instapniveau: A0 (CEFR)
  • Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Aan het einde van de cursus wordt een korte toets afgenomen. Als u een voldoende haalt voor de Social Dutch I-toets kunt u deelnemen aan de cursus Social Dutch II.

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Opzet

De cursus bestaat uit 15 lessen. Deze duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet u rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie in de week om het gewenste niveau te behalen.

Data en tijden

Social Dutch 1 wordt jaarlijks aangeboden in februari, april/mei en september.

Startdatum Einddatum Dag Tijd Groep
23 april 27 juni maandag & woensdag 17.30 - 19.00 uur Groep A Groep is vol
24 april 26 juni dinsdag & donderdag 17.30 - 19.00 uur Groep B Groep is vol

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238.

Dit boek is verkrijgbaar in de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Let op: Indien u het boek tweedehands koopt, moet u rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijgt u toegang tot digitaal materiaal. U hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als u een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Wageningen in’to Languages-certificaat. Als je het examen niet hebt gehaald is er een herkansingsmogelijkheid na de cursus. De kosten daarvan zijn 25 euro; dit bedrag is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

BSc/MSc WUR Studenten € 90,-
Medewerkers WUR € 400,-
Regulier tarief € 450,-
  • Exclusief cursusmateriaal en herkansing.
  • Inclusief examen op de laatste cursusdag.
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

Voorafgaand aan inschrijving

Voor Social Dutch I heeft u geen voorkennis van het Nederlands nodig.

Als u niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor uw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.