Product of dienst

Social Dutch III

De cursus Social Dutch III is een vervolg op de cursus Social Dutch II en is bedoeld voor buitenlandse studenten die al enige kennis van de Nederlande taal hebben.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen met enige kennis van het Nederlands die zijn of haar Nederlandse taalvaardigheid verder wil verbeteren.

• Instapniveau: A1 (CEFR)
  • Eindniveau: A2 (CEFR)

Inhoud

Social Dutch III is een praktische cursus. De nadruk ligt op gesproken communicatie in het Nederlands. De onderwerpen gaan over het dagelijkse leven, bijvoorbeeld: onderwijs, werk en praten over het verleden & toekomstplannen. Daarnaast zal uw woordenschat worden uitgebreid en zult u werken aan uw luister- en leesvaardigheid. De basis van de grammatica wordt herhaald en uitgebreid naar een wat hoger niveau dan in deel I en II, maar zal nog steeds ondergeschikt zijn aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. De cursus wordt afgesloten met een korte toets.

Als u een voldoende haalt voor de SD III-toets, krijgt u een certificaat voor niveau A2 van het CEFR.

Opzet

Deze cursus bestaat uit 15 lessen. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet u rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie per week om het gewenste niveau te behalen.

Data en tijden

Groep Startdatum Einddatum Dagen Tijden
Groep A 24 april 26 juni dinsdag en donderdag 19.15 tot 21.45 uur
Groep B 23 april 28 juni maandag en donderdag 17.30 tot 19.00 uur

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238

Dit boek is verkrijgbaar in de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Let op: Indien u het boek tweedehands koopt, moet u rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijgt u toegang tot digitaal materiaal. U hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als u een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Wageningen in’to Languages-certificaat. Als je het examen niet hebt gehaald is er een herkansingsmogelijkheid na de cursus. De kosten daarvan zijn 25 euro; dit bedrag is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

BSc/MSc WUR student € 90,-
Medewerkers WUR € 400,-
Regulier tarief € 450,-
  • Exclusief cursusmateriaal en herkansing.
  • Inclusief examen op de laatste cursusdag.
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

Voorafgaand aan inschrijving

Voor Social Dutch deel III is enige voorkennis vereist. Als u over het certificaat beschikt waarop vermeld staat dat u geslaagd bent voor de toets van deel II, zult u zonder intake-gesprek worden toegelaten tot deel III. Studenten die wel voorkennis hebben van de Nederlandse taal maar niet beschikken over een certificaat, kunnen een afspraak maken voor een gesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

Als u niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor uw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.