Stage - Biodiesel maken met bacteriën

Sonja wilde de link leggen tussen mens, plant en gezondheid. Met haar stage werkte ze met verschillende technieken om alg-achtige bacteriën om te zetten in biodiesel.

“Ik wilde graag weten hoe een Nederlands bedrijf in elkaar zit. Genetwister is een klein biotechnologisch bedrijf in Wageningen. Voor mijn stage werkte ik aan een project om biodiesel te produceren met cyanobacteriën. Dat zijn groenige, alg-achtige bacteriën. Ik onderzocht of deze bacteriën de juiste stofjes kunnen produceren waar biodiesel van gemaakt kan worden. Om de bacteriën deze stofjes te laten produceren, moest ik eerst een extra gen in het DNA van de bacteriën zetten. Ook zorgde ik ervoor dat het gen afgelezen kan worden.”

“Ik werkte veel in het laboratorium en leerde verschillende technieken gebruiken. Dat was heel leerzaam en interessant. En naast het werk deden we ook nog leuke dingen met collega’s. Ik heb het echt naar mijn zin gehad tijdens mijn stage. Na mijn studie wil ik graag promotieonderzoek doen, of bij een bedrijf zoals Genetwister werken.”

Gerelateerde opleidingen: