Stage - Eiwitrijke repen verbeteren in Nieuw-Zeeland

Nicole Josquin houdt ervan om aan voedselproducten te werken. Voor haar stage kreeg ze de kans om bij een groot bedrijf in Nieuw-Zeeland (Fonterra) eiwitrijke repen smakelijker te maken.

“Eiwitrijke repen zijn vaak redelijk droog en taai als ze een tijdje in de supermarkt liggen. Het doel van mijn stage was om de textuur van de repen te verbeteren. Al snel mocht ik zelf praktisch werk doen en werkte ik in de testfabriek om zelf repen te maken! Ik testte verschillende technieken en ingrediënten om de textuur te verbeteren. Collega’s deden dan smaaktests om te beoordelen wat ze van de smaak vonden.”

“Ik ontdekte dat bepaalde ingrediënten en processen meer invloed hadden op de textuur van de repen dan andere. Met mijn resultaten kon ik Fonterra bruikbaar advies geven. Ik vond het heel leuk en leerzaam om voor een groot bedrijf te werken. Ik heb heel gevarieerd werk mogen doen. De sfeer was ook goed en mijn collega’s waren heel aardig. Daardoor vloog de tijd voorbij! Gelukkig had ik na mijn stage nog even de tijd om rond te reizen in Nieuw-Zeeland en heb ik zoveel moois gezien: van besneeuwde bergtoppen tot tropische bossen.”

Gerelateerde opleidingen: