Internship

Stage Europees Parlement

Heb je een passie voor duurzaamheid en zou jij je graag willen verdiepen in dé grote uitdagingen van de toekomst, klimaatverandering en de transitie naar schone energie en een duurzame economie? D66 Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy - die zich in het Europees Parlement bezig houdt met klimaat- en energievraagstukken - is van september tot januari 2018 op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) om zijn team te ondersteunen.

Zit je in het laatste jaar van je studie of ben je net afgestudeerd? En wil je in tijden van de Brexit onderhandelingen, nationale verkiezingen in landen als Frankrijk en Duitsland, en in het Trump tijdperk meedraaien in dé politieke arena van Europa? Solliciteer dan voor 2 juni!

Wie zoeken we?

Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een open instelling. Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderlijke werk- en tijdsdruk. Je hebt een flinke dosis zelfstandigheid, maar werkt ook graag samen en je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben je boven dat alles enthousiast, maatschappelijk betrokken en politiek geïnteresseerd? Dan zoeken we jou!
Bij voorkeur zit je in het (voor-)laatste jaar van een studie die raakvlakken heeft met de politieke en internationale werkomgeving in het Europees Parlement. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is vereist, goed kunnen schrijven een pré en affiniteit met D66 uiteraard een must.

Wat zijn je taken?

Als stagiair(e) ondersteun je Gerben-Jan en zijn team. Dit is voor een deel organisatorisch en administratief, en voor een deel inhoudelijk. De onderwerpen waar je je mee bezig houdt zijn uiteenlopend, van het klimaat en duurzaamheid, tot de Europese begroting. Je zult o.a. briefings schrijven, seminars organiseren, commissie vergaderingen bijwonen en daar over rapporteren.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een onvergetelijke werkervaring in een dynamische en internationale werkomgeving. Er is tijdens je stage volop ruimte om het Europees Parlement van binnen uit te leren kennen en een indruk te krijgen van het reilen en zeilen binnen de Europese Unie. De stage biedt jou de kans om tijdens je studie opgedane kennis te verrijken met ervaringen in de praktijk. Aan de stage is eveneens een stagevergoeding verbonden.

Solliciteren?

Denk je dat jij aan het profiel voldoet en kun je niet wachten om vanaf 24 augustus 2017 zes maanden bij ons op kantoor in het Europees Parlement in Brussel deze functie te vervullen? Stuur dan voor 2 juni 2017 je motivatiebrief en CV (in één bestand) naar gerben-jan.gerbrandy@ep.europa.eu met als onderwerp ''vacature stagiair(e)". Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.