Stage: Ontwikkelen analysemethoden

Stage

Stage: Ontwikkelen analysemethoden ballastwater

Wageningen Marine Research zoekt een HBO of MSc-student die wil meehelpen nieuwe technieken te ontwikkelen voor het analyseren van ballastwater en bestaande methoden te verbeteren.

Voor scheepvaarttransporten wordt regelmatig water in en uit het schip gepompt voor stabilisatie, het ballastwater. Met dit water worden ook allerlei organismen het ruim in gepompt welke vervolgens getransporteerd worden naar een volgende locatie voordat ze overboord gaan. Om de risico’s van dit ballastwater aan te pakken heeft de internationale maritieme organisatie (IMO) in 2004 een conventie opgesteld waardoor uiteindelijk al het ballastwater behandeld zal moeten gaan worden.

Samen met een aantal andere nationale en internationale partijen onderzoekt Wageningen Marine Research de effectiviteit van nieuw ontwikkelde ballastwater behandelingssystemen. Hiervoor is het van belang onderscheid te maken tussen levende en dode micro-organismen. Om de gevoeligheid en betrouwbaarheid van deze analyses te vergroten, zijn we constant bezig bestaande technieken te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen. Hieraan kun je een waardevolle bijdrage leveren.

Het onderzoek vindt plaats op het laboratorium in Den Helder. Enige affiniteit met laboratoriumwerk is vereist.

  • Datum: Continu/niet aan datum gebonden
  • Looptijd: 4-6 maanden (in overleg)
  • Locatie: Den Helder
  • Vergoeding: €200,- stagevergoeding (en eventueel €200,- tegemoetkoming woonlasten)

Meer over het onderzoek: