Stage

Stage: Ontwikkeling hardware en software voor meten van stroomsnelheid tijdens surveys op zee

Wageningen Marine Research zoekt een student die bij wil dragen aan het ontwikkelen van hardware en software om stroomsnelheid te meten tijdens de bemonstering van plankton op zee.

Wageningen Marine Research voert jaarlijkse meerdere surveys uit op vislarven en eieren. Deze data wordt gebruikt in de bepaling van de grootte van visbestanden. Essentieel voor de plankton verzameling is dat we weten wat het volume water is dat gefilterd wordt. We gebruiken hiervoor elektronische stroommeters in het net. We willen nieuwe hardware en software ontwikkelen om de data van deze stroommeters live tijdens het bemonsteren te verwerken. De stroommeter data wordt tijdens een trek via de lierkabel uitgelezen in het laboratorium aan boord.

Met het onderzoek draag je bij aan de planktonsurveys die Wageningen Marine Research jaarlijks uitvoert. Je ontwikkelt de hardware en software in het lab in IJmuiden. De ontwikkelde hard- en software kun je testen in een laboratoriumopstelling, maar ook tijdens een of meerdere surveys op zee.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een HBO student met een interesse in de technische ontwikkeling van hardware voor het uitlezen van de stroommeters. En het programmeren van de benodigde software voor het verwerken van de stroommeter data. Wij maken gebruik van Labview systems engineering software voor het verzamelen van gegevens tijdens de bemonstering. De data van de stroommeters moet uiteindelijk in de Labview applicatie samen komen met de andere gegevens.

Onderzoekstaken

Hardware ontwikkeling:

Software ontwikkeling:

• Periode: minimaal 3 maanden.
  • Startdatum: nog nader te bepalen.
  • Begeleiders: Dirk Burggraaf en Cindy van Damme

Interesse? Stuur dan CV en korte motivatie naar:

Dirk Burggraaf: dirk.burggraaf@wur.nl
Cindy van Damme: cindy.vandamme@wur.nl