Stage - Toerisme voor natuurbehoud

Stefanie Boomsma heeft zich gericht op duurzaam toerisme en hoe ze armoedebestrijding en behoud van biodiversiteit in ontwikkelingslanden zou kunnen ondersteunen.

"Mijn stage bij IUCN NL (International Union for the Conservation of Nature, the Netherlands) gaf me de kans om een opleiding voor lokale organisaties in de Mekong-regio te realiseren, om hen te helpen met hun toeristische bedrijven. Daarna vergeleek ik verschillende strategieƫn die door toeristische bedrijven werden gebruikt als ondersteuning voor hun land op economisch, ecologisch en sociaal gebied."

Toerisme is Stefanies manier van leven: "Ik werkte in het Caribische gebied voor zes maanden, zorgde voor wilde dieren in Zuid-Afrika en beklom de weg naar Mount Everest Base Camp. Mijn doel is om toerisme meer en meer duurzaam te maken, op een manier dat het de negatieve invloed minimaliseert en de positieve invloed maximaliseert. Dat wil ik doen door lokale gemeenschappen te ondersteunen, bij te dragen aan natuurbescherming en de economie te stimuleren. Nu werk ik als duurzaam toerismecoƶrdinator en zorg ik voor het opzetten van toeristische reizen voor natuurbehoud."

Gerelateerde opleidingen: