Internship

Stageplaats natuur en landbouw: veenherstel en koolstofcredits in Noord-Holland

Stageplaats bij Natuur en Milieufederatie Noord-Holland in Zaandam. Een stageplek/werkervaringsplek voor 3-5 dagen per week, per direct beschikbaar. Duur van de stageperiode in overleg.

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland heeft een werkervarings-, stage- of afstudeerplek beschikbaar op het gebied van veenherstel en CO2-certificaten in Noord-Holland.

Je hoofdopdracht is het uitvoeren van taken en/of onderzoek binnen het project Valuta voor Veen. In Noord-Holland gaan wij in 2021 aan de slag met 2 pilots. Voor deze pilots wordt in samenwerking met de grondeigenaren en het waterschap een plan gemaakt voor de vernatting van het gebied en de monitoring van de voortgang. Daarnaast verkennen we de vrijwillige koolstofmarkt in Noord-Holland en acquireren we de uitgifte van de certificaten. Hiervoor werken we nauw samen met verschillen partijen binnen én buiten Noord-Holland.

Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandige student of afgestuurde die ons kan ondersteunen bij het opstarten van deze pilots en de uitvoering van dit project. Affiniteit en ervaring met één of meerdere thema’s binnen dit project (duurzame landbouw, natuur/milieubeleid, emissiehandel, hydrologie en veenherstel etc.) is daarbij een pré. Het project Valuta voor Veen is zeer veelzijdig, en aan de hand van onze wensen en jouw ideeën kunnen we samen een interessante opdracht formuleren.

Werkzaamheden

Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandige stagiaire of afstudeerder die werkervaring op wil doen bij een ondernemende en ambitieuze natuur- en milieuorganisatie. De werkzaamheden zijn onder meer:

• Onderzoek doen (een groter afstudeeronderzoek is mogelijk, maar ook kleinschaliger deskresearch);
  • Meewerken aan de uitvoering van het project;
  • Meewerken aan het maken van projectplannen, berekeningen en monitoring;
  • Afstemming met projectleiders, andere medewerkers en externe stakeholders;
  • Daarnaast is er de ruimte om mee te werken in andere projecten rond het thema natuur en landbouw, afhankelijk van jouw interesse en onze behoeften.

Algemene competenties

We zoeken een student of afgestudeerde:

• Op het gebied van hydrologie, bodemkunde, duurzame landbouw, natuurbeheer of milieuwetenschappen op HBO of universitair master niveau.
  • Die zelfstandig kan werken;
  • Die snel tot de kern van zaken kan doordringen en de hoofdpunten uit complexe ontwikkelingen kan halen;
  • Die het projectteam kan ondersteunen bij het uitwerken van berekeningen aan de emissie reductie
  • Die met een vlotte pen teksten kan schrijven voor projectplannen en eventueel stukken voor de website;
  • En een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal heeft.

Wij bieden

Een stageplek/werkervaringsplek voor 3-5 dagen per week, per direct beschikbaar. De duur van de stageperiode stellen we in overleg vast. Wij bieden een stagevergoeding en een reiskostenvergoeding.

Reageren

Je kunt op deze vacature reageren door je CV en brief te delen met Erna Krommendijk, programmamanager natuur en landbouw, via e.krommendijk@mnh.nl.

De organisatie

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) is een ondernemende maatschappelijke organisatie. Met een klein dynamisch team in Zaandam werken we aan een mooie, gezonde en duurzame provincie Noord-Holland.

Meer informatie op de site van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland