Studentinformatie

Studententeam van WUR wint verschillende prijzen op de iGEM in Boston!

Tien studenten van de Wageningen Universiteit hebben als team deelgenomen aan de iGEM 2017. Bart Scholten: ‘De iGEM (international Genetically Engineered Machine) is een wereldwijde studentencompetitie waarin teams proberen een bestaand wereldprobleem op te lossen. Dit is de enige voorwaarde om deel te nemen aan het evenement, wat betekend dat wij als studenten in vrijheid konden beslissen over een passend project.

Onze reis begon in de herfst van 2016, een grote groep studenten nam destijds deel aan de iGEM kick-off meeting. De daarop volgende maanden is er gekeken naar meerdere mogelijke projecten, verschillend van de biologische afbreekbaarheid van rubber tot het volgen van de koraalgroei in de oceaan. Na een paar maanden is er door ons besloten om te kiezen voor Mantis, wat staat voor de Modular Antigen-based Test for Infectious diseaseS. Van mei tot november 2017 hebben wij fulltime gewerkt aan dit project. Gedurende dit project hebben wij de Mantis ontwikkeld naar zijn uiteindelijke vorm, van een moleculaire machine tot een handgemaakt (3D geprint) apparaat. Dit apparaat kan overal in het veld gebruikt worden om diagnoses te stellen voor patiënten!’  

Aan het einde van het vijfdaagse conferentie in Boston en na het afronden van een presentatie voor meer dan 5000 studenten, werd de group van de Wageningen Universiteit genomineerd voor negen prijzen! Het team won uiteindelijk de prijzen voor Best Wiki, Beste Safety Commendation en de iGEM’ers Prize!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan