Summer School Green Genetics

Summer School

Summer School plantenveredeling

Deze ‘Summer School’ neemt deelnemers (2/3de jaar BSc studenten) een week lang mee in de wereld van de Plantenveredeling. Zowel inhoudelijk basiskennis, nieuwe technieken en bezoeken aan diverse bedrijven zijn onderdeel van het programma. Een ervaring om niet snel te vergeten!

Organisator Wageningen Academy

ma 27 augustus 2018 tot vr 31 augustus 2018

Duur 5 dagen
Setup Campus WUR
Locatie Wageningen
Prijs activity_free

De ‘Bloemen en Voedsel’ sector is aangewezen als één van de sleutel sectoren van de Nederlandse economie. Deze omvat glastuinbouw, voedsel productie en plantenveredeling. Plantenveredeling richt zich op de productie van nieuwe varianten in voedsel gewassen. Dit gaat over het verbeteren van eigenschappen, zoals smaak, gezondheid bevorderende voedingswaarden, opbrengst, ziekte resistentie en stress conditie resistentie. Deze variëteiten zijn de basis voor een duurzame productie van gezond voedsel, voedsel ingrediënten en niet eetbare producten –wereldwijd. Steeds vaker worden innovatieve technieken gebruikt bij plantenveredeling: moleculaire veredeling, genomics, DNA sequencing en gentechnology. Het niveau van de Nederlandse plantenveredeling wetenschap en onderzoek staat internationaal hoog aangeschreven.

De internationale 'Summer School Green Genetics' is bedoeld voor 2/3de jaars BSc studenten Plantverdeling- van over de heel wereld. Deze cursus is Engelstalig.

Klik op onderstaande link voor meer informatie: