Artikel

TEMPO 3 studie- Onderzoek naar smaak en textuur perceptie tijdens het eten van pure chocolade

Met deze studie willen we onderzoeken welke smaak en textuur eigenschappen productgebruikers ervaren tijdens het eten van verschillende soorten pure chocolade.

Huidig sensorisch onderzoek vraagt direct ná het proeven van een product naar de intensiteit van een smaak of textuur. Maar smaken en texturen veranderen tijdens het eten. Een meet methode die het mogelijk maakt om tijdens het eten aan te geven welke smaken en texturen er worden waargenomen zou een beter beeld kunnen geven van hoe de smaak en textuur van producten verandert tijdens het eten. Met deze studie proberen wij beter te begrijpen hoe wij de smaak beleving beter kunnen meten.

Meedoen?

Voor dit onderzoek komt u twee keer naar het Restaurant van de Toekomst voor een test sessie van 30 minuten. Tijdens de twee test sessies proeft u 4 verschillende chocolades en geeft u aan welke smaken en texturen u proeft. Uw deelname aan dit onderzoek zal in totaal 1 uur van uw tijd in beslag nemen.

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op.

Wat staat er voor u tegenover?

  • Een financiële vergoeding van €20,-.

Profiel deelnemers

  • Nederlandse nationaliteit
  • Tussen de 18 en 65 jaar oud
  • Een goede algemene gezondheid
  • BMI tussen 18.5 en 27.0 kg/m2 (BMI check)
  • U eet ten minste 1 keer per twee weken pure chocolade
  • Een normaal reuk- en smaakvermogen

Meedoen aan dit onderzoek? dat kan!

Bent u geintesseerd in deelname aan de Tempo 3-studie en wilt u er meer over weten? Lees dan onze informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Informatiebrochure

Wilt u zich aanmelden voor de Tempo 3-studie, of hebt u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam