Thesispresentatie op de Universiteit van Pennsylvania, Philadelphia - VS

Na maanden werk heeft Marit Noest in februari 2016 haar thesis over het kustlandschap van New Jersey na de komst van de superstorm ‘Sandy’ kunnen afronden. Uiteindelijk mocht ze haar project presenteren als gastdocent in het vak ‘Desiging with Risk’ aan de Universiteit van Pennsylvania.

Voordat ze aan het project begon, zag ze al hoe haar project zou eindigen: “Al mijn vele werk zou in een la terecht komen en uiteindelijk alleen gelezen worden door mijn thesisbegeleider”. Ze wilde liever veel meer bereiken met haar werk, dus om die reden besloot Marit om met een filmmaker aan de slag te gaan. Samen met haar heeft ze een onderzoek, een film en een ontwerp gemaakt. Na alle tijd, moeite en mislukte pogingen konden ze het project in de lente van 2016 aan de wereld laten zien. Toen Marit ook nog eens werd uitgenodigd om haar project te presenteren als gastdocent in het vak ‘Desiging with Risk’ aan de Universiteit van Pennsylvania, een van de beste universiteiten in de landschapsarchitectuur, kon ze haar geluk niet op. Het Universiteitsfonds Wageningen heeft het voor Marit mogelijk gemaakt om terug te reizen naar de plek van haar veldwerk en de filmopnames, zodat ze het resultaat kon laten zien aan de mensen die haar het jaar daarvoor zoveel hebben geholpen.

Tijdens een gesprek met de rector van de Penn School of Design, vertelde hij dat hij dit soort onderzoeken wil uitbreiden in het komende academische jaar. Hopelijk opent de reis van Marit deuren voor andere studenten van Wageningen Universiteit om ervaring op te doen op UPenn en te genieten van de hoge kwaliteit van onderwijs aldaar.