Thesispresentatie wint de tweede prijs bij de ‘Netherlands Annual Ecology Meeting’ (NAEM)

Masterstudenten Esther Bügel en Bob Hendrikx schreven allebei hun thesis, over aan elkaar gerelateerde onderwerpen, in het vakgebied ecologie. Beide masterstudenten zijn de uitdaging aangegaan om hun thesissen te combineren in één posterpresentatie. Dit was zo’n succes dat dit heeft geresulteerd in de mogelijkheid om deze poster te presenteren op de NAEM 2017 in Lunteren en ook een mondelinge presentatie te geven voor alle aanwezigen. De NAEM is een jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse ecologie sector. De NAEM 2017 was de 10de editite van dit evenement.

Het onderwerp van de gezamenlijke poster was ‘Zoonotic vector-borne pathogen prevalence in relation to vector burden on Wood Mice and Bank Voles’. Deze poster en bijbehorende mondelinge presentatie is bijgewoond door een groot en internationaal publiek. Bob Hendrikx: ‘De presentatie van Esther was zo enthousiast en duidelijk dat het een blijvende impressie bij het publiek heeft achtergelaten’. Op het evenement hebben beide masterstudenten ook presentaties bij kunnen wonen van internationale gastsprekers, die presentaties verzorgden op het gebied van ecologie en beleid omtrent ecologie. ‘Wij hebben veel geleerd van de verschillende presentaties op de NAEM, vooral de lezing van Willem Ferwerda over het belang van de vertaalslag van wetenschap naar beleid, was heel interessant’. Op het einde van deze tweedaagse meeting, was er een prijsuitreiking voor de beste presentaties en posters van de NAEM 2017. Tegen de verwachting van de studenten van de Wageningen University in, wonnen zij de tweede prijs voor de beste presentatie van de NAEM!