Thesispresentaties - Roemenië en Finland

De veelzijdigheid van haar thesis heeft het voor Hanne Wiegel mogelijk gemaakt om haar project te mogen presenteren op twee internationale congressen aan het begin van september 2016: de RN35 Sociology of Migration conference in Boekarest, Roemenië, en de “Borderless Worlds Conference” in Oulu, Finland.

Doordat beide congressen een andere focus hadden op de vluchtelingensituatie en asielregelingen in Europa, kon ze twee verschillende onderdelen van haar thesis presenteren. Echter, aan zulke congressen hangt natuurlijk een prijskaartje. Het universiteitsfonds Wageningen heeft het voor Hanne financieel mogelijk gemaakt om op beide congressen ook daadwerkelijk te kunnen presenteren. Hannes thesis, geschreven voor haar master International Development, ging over initiatieven vanuit burgers om huizen beschikbaar te stellen voor mensen in de procedure van asielaanvragen. “De positieve en steunende sfeer bij beide conferenties, de goede feedback en opmerkingen over mijn presentatie en het ontmoeten van onderzoekers in hetzelfde vakgebied heeft het presenteren op de conferenties extra speciaal gemaakt.” Het ontmoeten van PhD-studenten heeft voor het voor Hanne duidelijk gemaakt dat dat ook de richting is die ze straks zelf op wil. Deze ervaringen hebben Hannes plannen om een carrière in de wetenschap te beginnen na haar afstuderen een boost gegeven.