Top 10 meest gelezen berichten op Wageningen UR

Het is weer bijna het einde van het jaar. Een mooi moment om nog een keer onze meest gelezen berichten onder de aandacht te brengen.
In volgorde van meest gelezen berichten:
 • 21 oktober 2015 Biefstuk van plantaardige eiwitten Een vleesvervanger, op basis van peulvruchten, die niet onderdoet voor een biefstuk. Dat is de veelbelovende toekomst en tussentijdse resultaat van een omvangrijk onderzoek naar duurzame vleesvervangers met puur plantaardige ingrediënten. Onderzoeker Atze Jan van der Goot van Wageningen University presenteert op zondag 1 november zijn bevindingen.
  Lees meer
 • 18 november 2015 Kamer wil groen onderwijs overhevelen naar onderwijsministerie  De Tweede Kamer heeft in meerderheid een motie gesteund waarin het kabinet wordt opgeroepen de verantwoordelijkheid en financiering van het groene onderwijs onder te brengen bij het ministerie van OCW. De Raad van Bestuur van Wageningen UR is teleurgesteld over de uitkomst van de stemming.
  Kamer wil groen onderwijs overhevelen naar onderwijsministerie
  Lees meer
 • 19 mei 2015 Prof. Arthur Mol benoemd tot Rector Magnificus en lid raad van bestuur Wageningen University & Research De raad van toezicht van Wageningen University & Research heeft prof.dr.ir. Arthur P.J. Mol (1960) per 28 mei 2015 benoemd tot Rector Magnificus en lid van de raad van bestuur. Hij volgt prof. dr. Martin J. Kropff op, die per 1 juni als directeur-generaal bij het CIMMYT in Mexico in dienst treedt.
  Prof. Arthur Mol benoemd tot Rector Magnificus en lid raad van bestuur Wageningen UR
  Lees meer
 • 25 maart 2015 Wageningen University als beste beoordeeld in voltijdse masteropleidingen Met 67,5 punten scoort Wageningen University wederom het hoogst in de masteropleidingen van de dertien ‘gewone’ universiteiten in Nederland. De Keuzegids Masters, die vandaag verschijnt, geeft aan vijftien van de 27 beoordeelde Wageningse masteropleidingen het predicaat ‘Topopleiding’. Studenten en deskundigen in heel Nederland beoordeelden circa zeshonderd master-opleidingen. “Wageningen schittert als de beste reguliere universiteit - net als vorig jaar.”
  Wageningen University beste in voltijdse masteropleidingen 2015
  Lees meer
 • 2 november 2015 Renger Witkamp geeft college bij Universiteit van Nederland Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en farmacologie aan de Wageningen University, geeft deze week (2-6 november) college bij de Universiteit van Nederland. Zijn thema: ‘Wat te doen en te laten als je gezonder wilt worden’. Iedere avond om 20.30 uur komt een nieuw college van een kwartier online.
  Renger Witkamp hoe gezonder te worden
  Lees meer
 • 20 april 2015 Stadslandbouw: zo ontwikkel je een buurtmoestuin Stadslandbouw is populair, maar ermee beginnen is nog best lastig. Dat merken ook bewoners die een buurtmoestuin willen oprichten. Voor iedereen met plannen hiervoor ontwikkelden studenten van Wageningen UR een praktische handleiding: Buurtmoestuin? Zo gedaan!
  Stadslandbouw: zo ontwikkel je een buurtmoestuin
  Lees meer