Wageningse analyses van maatschappelijke kosten en baten van stadslandbouw

Achtergronden bij onze advertenties

Tuinieren met de buurt

Samen met buurtgenoten een moestuin onderhouden heeft veel voordelen. Het saamhorigheidsgevoel neemt toe, tuinieren is gezond, door vergroening stijgt de waarde van woningen en kinderen leren meer over hun voedsel.

Dat zijn geen wilde aannames; Wageningse analyses van maatschappelijke kosten en baten van stadslandbouw tonen het aan. Onderzoekers en studenten stelden een stappenplan op om een buurtmoestuin succesvol op te zetten. Ook adviseren zij hoe burgers, gemeenten en instanties betrokken kunnen worden bij dergelijke initiatieven. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.